Galata Kulesi Ziyaretçilere Yeniden Açılıyor

Galata Kulesi Ziyaretçilere Yeniden Açılıyor

Galata Kulesi Ziyaretçilere Yeniden Açılıyor
REKLAM ALANI
Yayınlama: 25.05.2024
A+
A-

Galata Kulesi Ziyaretçilere Yeniden Açılıyor

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Galata Kulesi’nde gerçekleştirilen onarım ve iyileştirme çalışmalarının tamamlandığını ve bugünden itibaren yeniden ziyarete açılacağını duyurdu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Galata Kulesi’nde yapılan onarım ve iyileştirme çalışmalarının tamamlandığını açıkladı. Çalışmaların, 1964-1967 yılları arasında eklenen betonarme yapılar üzerinde yapılan teknik analizler ve jeoradar raporları doğrultusunda modern teknolojilerle, alanında uzman akademisyenler rehberliğinde uygulandığı belirtildi.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, restorasyon çalışmalarının fen ve sanat kurallarına uygun şekilde tamamlandığı ve yapılan düzenlemelerin kültürel mirasın korunması ve ziyaretçilere ev sahipliği yapılması amacıyla gerçekleştirildiği vurgulandı. Ayrıca, Galata Kulesi’nde ziyaretçi yönetim planı çerçevesinde saat başı en fazla 100 kişi olacak şekilde kontrollü girişlere izin verileceği belirtildi.

Galata Kulesi, tarihi ve kültürel önemiyle İstanbul’un önemli simgelerinden biri olarak ziyaretçilerini ağırlamaya hazır hale getirildi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.