Op. Dr. Mustafa Buğra Kardaşlar Obezite’ye Dair

Dr.Mustafa Buğra Kardaşlar Obezite’ye Dair

Op. Dr. Mustafa Buğra Kardaşlar Obezite’ye Dair
REKLAM ALANI
Yayınlama: 15.05.2024
A+
A-

Op. Dr. Mustafa Buğra Kardaşlar Obezite’ye Dair

Obezite cerrahisi, kilo verme çabalarıyla başarı sağlanamayan durumlarda birçok kişi için önemli bir seçenek olabilir. Dr. Mustafa Buğra Kardaşlar’ın açıklamalarına dayanarak, obezite cerrahisinin avantajlarını ve sürecini özetleyebilirim:

Ameliyat Uygunluğu: Diyet ve egzersiz gibi geleneksel yöntemlerle kilo veremeyenler, vücut kitle indeksi 35 ve üzerinde olanlar için obezite cerrahisi bir seçenek olabilir.

Dr.Mustafa Buğra Kardaşlar Obezite'ye Dair

Sağlık Yararları: Obezite cerrahisi sonrasında, hastaların diyabet ve hipertansiyon gibi obeziteye bağlı hastalıklardan kurtulduğu ve ilaç kullanımının azaldığı görülüyor.

Cerrahi Süreç: Tüp mide ameliyatı genellikle laparoskopik yöntemle gerçekleştirilir, bu da kısa bir iyileşme süreci sağlar. Ameliyat sonrası hastalar, genellikle kısa bir süre içinde normal yaşamlarına dönebilirler.

Kilo Kaybı Süreci: Obezite cerrahisi sonrası kilo verme süreci yaklaşık 1.5 yıl sürebilir. İlk ayda yaklaşık olarak toplam kilonun yüzde onu, bir yıl içinde ise fazla kilolarının yüzde 80’i kadarını kaybedebilirler.

Dr.Mustafa Buğra Kardaşlar Obezite'ye Dair

Yeme Düzeni ve Hormonal Etki: Midenin küçültülmesi ve Ghrelin hormonu sentezlendiği kısmın çıkarılmasıyla yeme isteğinde azalma görülür.

Obezite cerrahisi, sadece kilo kaybı değil, aynı zamanda obeziteye bağlı sağlık sorunlarının da iyileştirilmesine yardımcı olabilir. Ancak her cerrahi müdahale gibi, bu prosedürlerin de riskleri ve yan etkileri vardır. Bu nedenle, bu tür bir ameliyatı düşünenlerin bir uzmanla detaylı bir şekilde görüşmeleri önemlidir.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.