Valiliklere ve Yerel Yönetimlere Çağrı..

Valiliklere ve Yerel Yönetimlere Çağrı..
REKLAM ALANI
Yayınlama: 05.05.2024
A+
A-

Valiliklere ve Yerel Yönetimlere Çağrı..

Genel, yerel derken seçimler bitti. Şimdi vaatlerin yapılması ve bir sonraki seçime hazırlıklar  başladı. Geleceğe güvenle bakan belediyecilik anlayışında olan kurumlar sürdürülebilir neler yapabilir diye düşünürken zamanın gelince şov yaparız diyen kurumlarda olacaktır.

Biz olumsuzu değil olumluyu konuşalım.

Doyduğumuz ve doğduğumuz yer meselesinden dolayı ne yaparsak yapalım doğduğumuz yerden asla kopamıyoruz. Memur da olsak, eğitimci de olsak, holding sahibi de olsak, sanatçı da olsak, siyasetçi de olsak doğduğumuz yere mutlaka gidip görünmek, hasret gidermek istiyoruz.

Hatta her gittiğimizde gördüğümüz yerdeki güzellikleri konuşarak memleketimizde de olmasını arzu ediyoruz.

Örneğin ben gerek ülkemizde bir yere gittiğimde gerekse de yurtdışına çıktığımda memleketim olan Zonguldak için bir şeyler olabilir mi diye sürekli düşünüyorum. Ve elimden geldiğince de yetkililere iletmekteyim.

Lakin herşeyin bir kuralı olduğu gibi ve gelecekte var olmak için sürdürülebilir bir hizmet yapmak için özellikle valiliklere ve yerel yönetimlere önerim olacak.

Eminim ki benim gibi Zonguldaklı birçok iş insanı, birçok eğitimci ve diğer mesleklerden mutlaka birileri vardır. İki ve üç aylık dilimler halinde bu değerleri valilik veya yerel yönetimler çağırıp karar verici çalışanlarına iki veya 3 saatlik söyleşiler yapsalar eminim ki o il için mükemmel güzel şeyler çıkacaktır.

Bunu bir yıl boyunca düzenli yapmaları süreklilik sağlayacak olup dünyadan en son gelişmeleri de birinci ağızdan dinlemiş olacaklardır. Hz. Mevlana’nın dediği gibi “bugün Ahmet benim ama dünkü Ahmed değil…” dünde kalmamak için bu değerleri bulup iletişime geçip davet edildiğinde hiç kimsenin kendi doğduğu yer için hayır diyeceğini zannetmiyorum.

Bernard Shaw. Diyor ki;

“Akıllı insan aklını kullanır, daha akıllı insansa başkalarının aklını da kullanır”

Öğr.Gör.Gurbet ALTAY

 Toplumsal Gelişim ve İletişim Uzmanı

www.gurbetaltay.com

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.