Timur Cihantimur Davası: ‘Telefonların Alınması Yaralının Ölümüne Neden Oldu’

Timur Cihantimur Davası: Telefonların Alınması Yaralının Ölümüne Neden Oldu

Timur Cihantimur Davası: ‘Telefonların Alınması Yaralının Ölümüne Neden Oldu’
REKLAM ALANI
Yayınlama: 21.06.2024
A+
A-

Timur Cihantimur Davası: ‘Telefonların Alınması Yaralının Ölümüne Neden Oldu’

Boston John Joseph Moakley Adliyesi’nde gerçekleşen duruşmada, 17 yaşındaki Timur Cihantimur’un Türkiye’nin iade talebi üzerine tutukluluk halinin devamına karar verildi. Cihantimur, İstanbul’da karıştığı ölümlü trafik kazasının ardından ABD’ye kaçmış ve Türk makamlarının talebi üzerine Boston’da yakalanmıştı.

Hakim Donald Cabell, duruşmada Cihantimur’un iade süreci tamamlanana kadar tutuklu olarak kalmasına karar verdi. Türkiye’nin iade talebi, Cihantimur’un yargılanma sürecinin nasıl ilerleyeceğini belirleyecek önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Eylem Tok'un oğlu Timur Cihantimur'un cezaevinde çekilmiş fotoğrafı ortaya  çıktı - Ekonomim

Timur Cihantimur, ikinci kez hakim karşısına çıktı ve avukatları, müvekkillerinin tutulduğu Connecticut eyaletindeki çocuk ıslahevinin şartlarının uygun olmadığını ileri sürerek, Cihantimur’un evde gözetim altında tutulmasını ya da daha uygun bir yerde, örneğin Massachusetts’te başka bir yerde tutulmasını talep etti.

Savcı Ev Gözetimine Karşı Çıktı

Savcı ise Cihantimur’un kaçma riski bulunduğunu vurgulayarak ev gözetimine karşı çıktı. Yaklaşık bir saat süren duruşmanın ardından hakim Cabell, her iki tarafın sunduğu bilgileri değerlendirmek için zamana ihtiyacı olduğunu belirterek, Cihantimur’un tutukluluk halinin devamına karar verdi. Bu karar, Cihantimur’un iade süreci ve yargılanmasıyla ilgili önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Eylem Tok'un ABD'de yargılanmasına başlandı. Mahkeme neye karar verdi? -  Son Dakika Ekran Haber

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.