Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Belediyecilik sadece çöp toplama, su ve kanalizasyon, toplu taşıma, park ve bahçe ile sınırlı değildir. Bunlar zaten, öncelikli, olmazsa olmaz görevlerdir. Biz çok daha geniş ufuklu, katma değer üretmeye odaklı, topyekun kazanımları çeşitlendirici bir yönetim anlayışına sahibiz dedi.
Bakan Mehmet Nuri Ersoy, Antalya’da Döşemealtı ilçesindeki sanayici iş insanlarıyla bir araya geldi. Döşemealtı Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’ndaki toplantıda Bakan Ersoy, seçimlerin halka hizmetin onay mekanizması olduğunu söyledi. Milletin gönlüne dokunan, rasyonel vaat, proje ve planlarıyla öne çıkan adayın, yönetme yetkisini aldığını dile getiren Ersoy, “Hizmet ve eser üretme vesilesiyle yetki ve kaynaklara sahip olmak bir ayrıcalık değildir. Bu kazanım Allah’ın size bir lütfu, insanların da size güveninin, muhabbetinin bir ikramıdır, cemilesidir. Milletimizin neye ihtiyacı varsa o bizim gündemimizdedir. İlçemizi, şehrimizi, bölgemizi, ülkemizi, insanımızı daha gelişmiş, müreffeh, güvenli ve huzurlu kılmak bizim olmazsa olmazımızdır” diye konuştu.
‘YAPTIK, YİNE YAPACAĞIZ’
AK Parti’nin Döşemealtı Belediye Başkan Adayı Bekir Kıvrım’ın ilçede ihmal edilmiş hangi sorun varsa onu çözmek için hazır olduğunu belirten Ersoy, Kıvrım’ın yeni projelerle hizmet vereceğini kaydetti. Belediye merkezli destekleri geliştireceklerini kaydeden Ersoy, “Tarım ve hayvancılığa desteklerimizi daha da artıracağız ama bu arada kimi işletmelerin şehir içinde kalmasıyla ilgili herkesin memnun kalacağı bir çözüm de bulacağız. Sahipli, sahipsiz köpekler, sokak lambaları yetersizliği, asfaltlama ve tamirat, içme suyu dağıtım borularının iyileştirilmesi, kanalizasyon düzenlemesi, doğalgaz getirilmesi, belediyede otomasyon ve hız, insana dokunan sosyal belediyecilik ve daha burada sayamayacağım pek çok alanda aksayan ne varsa düzelteceğiz. Henüz denenmemiş kimi hizmet ve eserleri de hızla Döşemealtı’na kazandıracağız. İnşaallah vatandaşlarımızın teveccühüyle Antalya Büyükşehirde Hakan Tütüncü, Döşemealtı’da Bekir Kıvrım ve diğer 18 ilçemizde de diğer dostlarımız, 1 Nisan sabahı yepyeni bir Antalya için görevlerinin başında olacaklar. Biz de merkezi idare olarak, dün ve bugün olduğu gibi yarın da Antalya için, Döşemealtı için canla başla çalışacağız. Yaptık, yine yapacağız” dedi.
Bakan Ersoy, şunları söyledi: “Belediyecilik sadece çöp toplama, su ve kanalizasyon, toplu taşıma, park ve bahçe ile sınırlı değildir. Bunlar zaten, öncelikli, olmazsa olmaz görevlerdir. Biz çok daha geniş ufuklu, katma değer üretmeye odaklı, topyekun kazanımları çeşitlendirici bir yönetim anlayışına sahibiz. Cumhur İttifakı’nın, AK Parti’nin her bir belediye başkanı yöresini nasıl daha gelişmiş, daha mamur, daha müreffeh, daha huzurlu kılabileceğinin gündemiyle meşguldür. İlk bakışta yerel yönetimlerin alanı gibi görünmeyen sahalarda bile ‘Bir tuğla üzerine bir tuğla daha nasıl koyabiliriz’, bunun arayışındadır.”
Döşemealtı’daki Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde yüzde 99’luk doluluk oranıyla, 335 sanayi parselinde, 21 bin vatandaşa istihdam sağlandığını vurgulayan Bakan Ersoy, OSB’yi geliştirmek amacıyla 4’üncü etap genişleme alanı için yeni imar planı hazırlanması çalışmaları ile 5’inci etap genişleme alanı için kamulaştırma faaliyetinin sürdüğünden bahsetti. Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak da Döşemealtı’nda çok sayıda iş ve hizmeti gerçekleştirdiklerini anlatan Ersoy, “Karain Mağarası kazıları, karşılama merkezi yapımı, Kızılin’deki kazı çalışmaları, Döşemealtı halısının tescillendirilmesi, Termessos ve Ariassos kentindeki ziyaretçi kabul ortamlarının iyileştirilmesi, bebek ve çocuk kütüphanesi bunlardan sadece birkaçı. İlçe Halk Kütüphanesi’nin açılmasıyla ilgili süreç de ilerliyor. Antalya turizmde bir dünya markası ve bu markanın potansiyelinden bu güzel şehrin hemen her köşesi de payına düşeni almalı. Bu amaçla Döşemealtı’nda da turizm potansiyelini artırmak adına yapılabilecek neler varsa her zaman yapıyoruz, yapmaya da hazırız” diye konuştu.
Bakan Ersoy, 5 yıllık süreçte Antalya’yı Avrupa standartlarında şehir yapmak istediklerini vurguladı. Kentin göç alan bir şehir olduğunu dile getiren Ersoy, “Antalya’nın koşan bir şehir olması lazım. 2,7 milyon nüfusa geldi. Göç ile 3 milyonu kısa sürede geçer. Antalya’yı hak ettiği ihtiyacı olduğu yere birlikte getirmeliyiz” dedi.
Antalya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, organize sanayi bölgesi, projeleri ve kentteki sanayi üretimi hakkında bilgi verdi. Bahar, sanayicilerin şehir için ulaşım ve trafik sıkıntısının sanayi üretimine olumsuzlukları ve sanayicilerin yaşadığı sorunları anlattı.