Blinken ve Mısır Cumhurbaşkanı görüştü! Dikkat çeken sözler

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’nin ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile yaptığı görüşmede Yahudiler ile ilgili sözleri dikkat çekti.

Blinken ve Mısır Cumhurbaşkanı görüştü! Dikkat çeken sözler
REKLAM ALANI
Yayınlama: 15.10.2023
A+
A-

Mısır’ın başkenti Kahire’de ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüşen Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’nin Yahudiler ile ilgili sözleri dikkat çekti. Es-Sisi, görüşmede İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırılarını “toplu cezalandırma” olarak nitelendirerek, “Tepki meşru müdafaa hakkının ötesine geçerek Gazze’deki 2,3 milyon insanın toplu olarak cezalandırılmasına dönüştü” dedi.

Es-Sisi, görüşmede ayrıca Blinken’a, “Yahudi olduğunuzu söylediniz. Ben Mısır’da Yahudilerin yanında büyümüş bir Mısırlıyım. Hiçbir zaman herhangi bir baskıya, hedef göstermeye maruz kalmadılar ve bölgemizde Yahudilerin hedef alınması da hiçbir zaman yaşanmadı” dedi.

Blinken ise es-Sisi’ye, Hamas’ın eylemlerinden dehşete düşen “bir insan olarak” oraya geldiğini belirtti.

BLINKEN NE DEMİŞTİ?

3 gün önce İsrail’i ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, “Bir Yahudi olarak da buradayım.” ifadesini kullanmıştı.

İSRAİL’E GİDECEK

Blinken, İsrail-Hamas çatışmalarının yoğunlaşmasının ardından başladığı Orta Doğu turu kapsamında bir kez daha İsrail’e gidecek.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail-Hamas çatışmalarının yoğunlaşmasının ardından Hamas’ın rehineleri serbest bırakması ve tansiyonun düşmesi için Orta Doğu turuna başlamıştı. İlk durağı İsrail’de Başbakan Binyamin Netanyahu ile görüşen Blinken, bir kez daha İsrail’e gidiyor. Yarın İsrail’de olması beklenen Blinken, yeniden Başbakan Binyamin Netanyahu ile bir araya gelecek. Mısır’da bulunan Blinken, İsrail ile başladığı Orta Doğu turu kapsamında Ürdün, Katar, Bahreyn, Suudi Arabistan ve BAE’ye ziyaret gerçekleştirmişti.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.